برای اسبابکشی از یک خانه به خانه دیگر شما باید پیش از آغاز اسبابکشی، وسایلی را بخرید و یا آماده کنید. کارتنهایی در ابعاد گوناگون، مقدار زیادی طنابهای ضخیم و محکم، مقداری روزنامه باطله برای حفاظت از اشیای شکستنی، نوارچسب پهن برای بستن در کارتنها، ماژیکهایی با سرپهن برای نوشتن روی کارتنها. شما میتوانید این کارتنها را یا به صورت نو و آماده بخرید یا با سر زدن به سوپرمارکتها و فروشگاههای محلتان، مقداری از کارتنهای اضافی آنها را بگیرید. با این کار در هزینههای اسبابکشی هم صرفهجویی کردهاید.
کارتنها اصلی ترین جزء اسباب کشی هستند
از مدتی قبل از اسبابکشی به مغازههایی که از آنها خرید میکنید بسپارید چند کارتن برایتان نگه دارند. اگر میخواهید هزینه کمی بپردازید، این کارتنها معمولا برای اسبابکشی مناسباند. اما اگر توان پرداخت هزینه بیشتری دارید، میتوانید چند کارتن بزرگتر دیگر هم از شرکت حمل یا مغازههای کارتنفروشی بخرید. حواستان باشد که کارتنهای بزرگ را بیش از اندازه سنگین نکنید تا در حملونقل آنها راحت باشید. اگر نصف آن را کتاب میچینید، حتما نصف دیگرش را لباس بگذارید. اگر زیر کارتن ظروف سنگین گذاشتهاید، رو را به ظرفهای پلاستیکی اختصاص دهید.
برای بسته بندی ظروف از لباس هایتان هم استفاده کنید
میتوانید برای بستهبندی ظرفها از قبل با یک دکه روزنامهفروشی هماهنگ کنید تا روزنامههای باطلهاش را برایتان کنار بگذارد و هر ظرف را در یک روزنامه بپیچید. اگر قطع روزنامه کوچک بود، برای اینکه مطمئن شوید، هر ظرف را در ۲ روزنامه بپیچید. پیچیدن ظرفها کار سختی نیست و هیچ تجربهویژهای نمیخواهد. فقط باید مواظب باشید ظرفهای شکستنی به هیچ وجه با هم تماس نداشته باشند. اما راه دیگری هم به جز استفاده از روزنامه هست. میتوانید هر ظرف را در یک لباس بپیچید. با این روش هم لباسهایتان را در کارتن کردهاید و هم ظرفهایتان. ولی ببینید که آیا ظرفها کثیفاند؟ در این صورت ممکن است وقتی به خانه جدید میروید یکبار مجبور شوید کل لباسها را هم بشویید. انتخاب با خودتان است. راه دوم از مصرف زیاد کاغذ جلوگیری میکند ولی ممکن است هم کار اضافه حساب شود، هم مصرف آبتان را افزایش دهد.
کارتنها را کنترل کنید
بعضی کارتنها ممکن است خاکی باشد یا آنطور که باید تمیز نباشد. مواظب باشید که لباسهایتان را در این کارتنها نگذارید یا اگر میخواهید این کار را بکنید، حتما یک ملحفه کف کارتن پهن کنید و آن را تا دیوارهها بالا بیاورید و بعد لباسها را بچینید. مثل بقچهای که رفته باشد توی کارتن.
وسایل اسباب کشی را دور نریزید
تا جایی که میشود وسایل اسبابکشی را نگه دارید. منظورم کارتنها و کیسههای حبابدار است. اگر انبار دارید یک بخشی از انبار را به آنها اختصاص دهید. با این کار، هم سالهای بعد خودتان میتوانید از آنها استفاده کنید و هم اگر کارتنهای خوب و محکم خریدهاید میتوانید به دیگران برای اسباب کشی امانتشان بدهید.
روی کارتنها اسم بزنید
این کار باعث میشود وقتی به خانه جدید میرسید گیج نشوید و بدانید کدام کارتن مال کجاست. اگر میخواهید کارتنهایتان را نگه دارید، به جای نوشتن روی کارتن با ماژیک، روی کاغذی درباره محتویات آن بنویسید و روی آن بچسبانید.
وسایل بزرگ را خودتان بستهبندی کنید
خیلی از شرکتهای حمل به شما پیشنهاد میکنند که کار بستهبندی وسایل را برایتان انجام دهند. اگر امکان مالی این کار را دارید، میتوانید از آنها کمک بگیرید. آنها حرفهایتر و سریعتر کار را انجام میدهند ولی اگر امکانش را ندارید، خودتان دستبه کار شوید. سخت نیست. باید کیسههای حبابدار بخرید و به تمام گوشهها و قسمتهای چوبی وسایلتان بچسبانید. بعد دور کل وسیله را با سلفون پهن بپیچید. سلفون بهترین چسبی است که میتوانید برای این بستهبندی استفاده کنید.
با توجه به روحیهتان وسایل را بستهبندی کنید
ببینید شما از آن دسته آدمهایی هستید که دوست دارید کاری را در مدت کوتاهی انجام دهد که زودتر تمام شود و بلند بودن کار آن را برایتان فرسایشی میکند یا آدمی هستید که راحتترید کارها آرامآرام ولی با آرامش انجام شوند. با توجه به روحیهتان وسایل را بستهبندی کنید. اگر جزو دسته اول هستید باید ۳-۲ روز خانه بمانید و در این ۳-۲ روز تا آخر انرژی تان را مصرف کنید. ولی اگر جزو دسته اول هستید، از یکی دو هفته قبل کار را شروع کنید. یک روز اتاقها، یک روز سرویسهای بهداشتی و چند روز را به جمع کردن وسایل آشپزخانه اختصاص دهید.